Hemma igen....

efter en lång dag i Lugnvik. Första delen av utställningen gick bra, Det blev HP och BIR. Mätte snällt gjorde de också. 8 mm lägre än i Svenstavik blev det. Med den här krymptakten kommer jag att få gå bland taxarna nästa utställning :-)
Jag var lite extra snurrig idag eftersom Clara, min utställningskompis, löper. Det verkar som om hela världen består av löptikar just nu! Vi får se hur det går att dela bil och husvagn med Clara nästa helg när vi ska på utställning i Högbo. Matte ska ha Claras sambo Melker över helgen så hon inte ska sakna mig så mycket!

image15

Snyggfoppa....

image9

Nu så är det dags för utställning igen och då ska jag se ut så här! Det innebär att matte börjar prata om att ringa till Mona och så får vi en tid hos henne. Mona är en i andra sammanhang mycket trevlig person men hon har en dålig vana: hon vill gärna hugga tag i små, söta hundar (sådana som jag alltså) och släpa ner dem i sin källare och KAMMA och BORSTA och KLIPPA. För att inte tala om det här med badning! I alla fall var jag till Mona igår och nu är jag redo för morgondagens utställning.
Kurs har vi varit på också. I söndags! Det gick ganska bra bara jag fick skälla lite på de andra hundarna och styra upp det hela. Fast dom var ganska stora när man kom på nära håll och skulle hälsa så då fick jag dämpa tonen lite. Efter det att vi hälsat fick vi gå på skogspromenad. En lite märklig sådan eftersom vi rätt vad det var skulle stanna och sätta oss eller ännu värre lägga oss. Det var ju blött ute! Matte tjatade hela tiden: Foppa, Foppa! Precis som om jag skulle ha tid med henne när det fanns nya bekantskaper som var mycket roligare. Namnträning kallas det. Det är klart att jag vet vad jag heter men ibland VILL MAN INTE lyssna.
Veckan har varit rätt tråkig, Polarna i lejonkulan på Hammarvägen är indisponerade och matte har jobbat. Och så Mona på det!
Fler utställningsbilder, Klicka på dem så blir de större!
     

Slut på friden...

Så kom de då hem till slut mina nära och kära! Matte var ju alldeles till sig och skulle pussas och ha sig. Men det var ganska mysigt....Så tog hon mig på promenad också.
Livet med Gullan har varit bra, även om kanske inte Gullan tyckte det alla gånger. Hon skulle ju nödvändigvis släpa med sig Fjällan ( förlåt, fröken Fela Kuti menade jag förstås!) och hon blir lite föööör mycket ibland. Valpar, ni vet....
I alla fall blev jag sur och ville inte följa med på skogspromenad så länge den bruttan skulle följa med. Det är MYCKET bättre med Chezzie. Hon doftar så gott just nu också :-)
Så har jag pussats med stora lillmatte också när hon har haft tid med det,  Charmat Gullans mamma och Hannas pojkvän har jag också hunnit med.

        Se, så mysigt vi kan ha det!

Idag fick matte reda på att vi kom med på fortsättningskurs hos AW Hundkul. Så nu ska jag ut och lära mig saker igen. Fast det är rätt OK, man träffar ju nya kompisar och kursledare Anja är en kul prick!

En regnig måndag...

Usch, är detta det man kallar hundväder! Först släpar matte ut mig i ovädret och sedan när vi har forcerat alla vattenpölar och blöta gräsmattor så jag verkligen ser ut som en dränkt katt så stoppar hon ner mig i badkaret! Så nu har jag genomlidit regn, bad, fön, kamning och kloklippning. Matte påstår att hon måste göra allt sådant idag eftersom hon ska åka bort. I tre dagar!
Det enda roliga som har hänt idag är att Fjällan kom på besök och röjde runt. Den tjejen är det fart på minsann! Fjällan är Chezzies lillasyster för den som inte vet det.
Igår fick jag i alla fall komma ut på en långpromenad. Jag och lilla lillmatte var och tittade på fotboll.

    

Så ska en riktig fotbollsvovve se ut, eller hur?

Ja.som sagt imorgon åker större delen av min flock till Stockholm och ska vara borta till fredag morgon. Matte tycker att det ska bli jättejobbigt. Jag har inte bestämt mig ännu, lite skönt att få lugn och ro och sedan ska Gullan komma och kidnappa mig. Det ser jag fram emot!

Detta är jag: FoppaLoppa

Detta är jag: FoppaLoppa

En liten inledning...

Jag är som sagt en dvärgschnauzer som bor med min familj i ett ganska lagom stort hus i en ganska lagom stor stad. I min flock ingår två katter som egentligen är ganska roliga. Särskilt när de springer.
Det roligaste jag vet är när jag får gå på skogspromenad. Då är oftast mattes kompis Gullan och min kompis Chezzie med. Chezzie är en jättestor rhodesian ridgeback men hon är oftast ganska snäll med mig så det funkar bra. Åtminstone nu när hon har vuxit på sig lite...När hon var yngre så jabbade hon med sin stora framtassar så jag fann det bäst att gömma mig bakom matte!
Nu på sommaren är det skönt att vara hund. Matte är ledig och jag slipper vara ensam så mycket som jag blir på vintrarna när matte jobbar och resten av familjen är i skolan. Då är det bra att ha sällskap av kattfröknarna!
Jag kanske ska berätta varför jag fick mitt namn också: Min husse var en stor Färjestadfan och det förstod inte min matte som alltid hållit på Modo. Eftersom det var matte som ville ha mig och matte är till hälften från Foppaland blev Foppa mitt namn (fast egentligen heter jag Tottenham Hotspur). Matte såg fram emot att få höra husse ropa "duktigt Foppa" och "kom hit Foppa". Nu finns inte min husse mer så lite av det roliga försvann. Fast Foppa är ett bra namn ändå!

image2

Detta är min kompis Chezzie. Hon gillar att klättra i träd  :-)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0