Promenaderna...

I fredags blev det först en långpromenad med stora lillmatte. Hon tog många bilder både fina och mindre fina...Arg blev hon också, hon tyckte att jag ignorerade henne. Då kom kopplet dånande. Känslig typ det där!
Här är några av bilderna:

         

Så här ser det ut alldeles vid vårt hus:

     

Senare på eftermiddagen kom Gullan och lejonhuliganerna och hämtade mig- Vi for vidare till Brunflo och hämtade matte på jobbet. Sedan bar det av till Spikbodarna där Truls mötte upp i sällskap med Nisse. Nisse var en riktig hund men av någon anledning föredrog han FelaFjällan. Svikaren där.  Batterierna i mattes kamera var slut därför blev det inga bilder på Nisse men vi kanske ses flera gånger.

Igår fick i alla fall jag och Chezzie en promenad på tu hund hand och slapp "the maniacs"!

image78

Snyggast...

image69


Snyggast i hela världen eller kanske bara rabiessmittad...

Braveheart...

image68



Igår var jag med på äventyr må ni tro! Gullan kom och hämtade oss för en skogspromenad och även om min känsliga nos inte hade uppmärksammat detta så både hördes och syntes det att också Fela var med. Bilen gungade och krängde och det var ett fasligt liv! Tacka vet jag Chezzie, hon är lite mindre yvig i sina glädjeyttringar! Jag hade tur och fick sitta i mattes knä under bilturen upp till Spikbodarna.
När vi kom fram satt jag där i framsätet och funderade på om jag skulle våga mig ut bland lejoninnorna då plötsligt en alldeles ny nos dök upp i jämnhöjd med min. Åh nej, inte en till!!! Men så var det, Fela hade släpat med sin bror, Truls och hans matte Lisa. Den utmaningen kunde jag inte motstå så jag skuttade ut ur bilen och slängde mig till vargarna, förlåt jag menar lejonhundarna.
Det gick över förväntan och jag var med på mitt vanliga stillsamma Ferdinandvis. Fast på slutet av promenaden när Truls hade kört slut på damerna så tyckte han att vi kunde leka och då blev det plötsligt lite besvärligt. Hans framtassar var ju typ lika stora som hela mig! Kunde bara sluta på ett sätt!

     

Ja, det är mycket man får stå ut med i schnauzerlivet! Fast Lisa tänkte  visst ta med en Nisse nästa gång och det lät som om det skulle kunna vara en trevlig hund av rätta sorten!
Och du Mårten, var inte orolig, jag klarar mig nog...

Vintern är här...

Kunde man i alla fall tro häromdagen när man satte tassarna i det vita, kalla som ramlade ner från himlen i stora tussar. För tidigt, tyckte matte och flera med henne. Fast det var rätt kul när man vande sig.
I tisdags var det hundkurs igen och den här gången var det vi pojkar som skötte oss bäst om än inte alldeles bra, Jobba hund! ryar Anja och då skärper sig mattarna lite extra - ett tag. Sedan får vi göra som vi vill igen...
En promenad med tax blev det i onsdags men idag har det varit stiltje på promenadfronten. Några kissrundor runt kvarteret är vad som bjudits.
Här kommer bilder på mig och Clara från utställningen i Högbo - till slut:

         

Underbar skogspromenad...




image49

Idag blev det en ny skogspromenad. (Utan  påföljande bad.) Vi var på ett nytt ställe den här gången med nya dofter. Härligt!

 

Dirty Dog...

Den senaste skogspromenaden blev visst inte så lyckad! Jag hittade en alldeles oemotståndlig dynghög som  bara vädjade om att någon skulle rulla sig i den. Ingen annan förstod! Inte ens Chezzie tyckte att jag var trevlig att umgås med efter det. Och vi som skulle dela utrymmet bak i bilen! Ja, det blev ju bad då som ni förstår, så nu luktar jag såpa istället. Så här lycklig blir jag när jag är nybadad, dvs slipper upp ur badkaret:

 

Fast sedan återstår ju den där fönen också...

I tisdags var vi på kurs hos Anja. Det var jätteroligt! Matte påstår att jag drog runt med henne i 1½ timme. Jag vill bara tillägga att hon överdriver lite då. Men vi fick vara ute i "oländig terräng" som matte säger och ska man ta sig över stock och sten måste man ju ha lite tempo. Att tanken var att man trots det skulle vara följsam och ha koll på sin förare det struntade jag i, matte har ju koll på mig!

Annars har det väl inte hänt så mycket av vikt den här veckan. Här kommer lite bilder av hur en väluppfostrad hund skaffar sig mat:

 

Visst måste det vara svårt att INTE ge mig något:
image37


Surpuppan...

Igår var mattes kompis Jane på besök. Min stora lillmatte ska övningsköra med henne och det gjorde hon. Ändå in på uppfarten fick hon köra! Fast bilen stod väldigt snett sen...
Nu är det inte Jane som är surpuppa, hon är faktiskt en glad person men hon brukar ha hand om sin pappas hund. Det är en schnauzer som heter Freja och HON är en surpuppa. Fast till slut gick det rätt bra att leka tillsammans. Det här var i vintras:




Jag är den lite snyggare :-)

Matte försöker alltid övertala Jane att skaffa en egen schnauzer och just nu är ju Zigges valp utannonserad...!

Svetsloppan...

Matte tycker att jag numera är en mycket stursk och frimodig hund och att jag far fram som en svetsloppa i skogen :-) Jag erkänner att jag var väldigt försiktig när vi började våra skogspromenader med Gullan och Chezzie och att jag gärna höll mig i närheten av matte och Gullan. Men nu har jag upptäckt att det finns så mycket gott att lukta på vid sidan av stigen! Och skulle matte försvinna kan jag ju faktiskt spåra henne. Det har jag gjort några gånger i sommar med hjälp av Gullan som har gått sådana kurser. Det verkar kul men matte har lite svårt att hänga med i svängarna för då går det undan.
Vi har varit på några promenader under veckan som varit trots mattes späckade arbetsschema. Provade campingrundan för första gången efter sommaren. Det var inga tappra campare där så vi fick springa hur mycket vi ville, Chezzie och jag.
Matte har varit och fyndat på Åhléns,  något för andra schnauzerlovers kanske...?



Dessutom har hon en mössa med schnauzrar på så nu är hon fin från topp till tå!


Den där Melker...

Han hade minsann ställt sig in hos MIN familj! T o m matte hade funderingar på att byta bort mig mot honom, Det var Melker hit och Melker dit. Tänk så stor och maffig han var och VILKEN väluppfostrad hund. Inte alls kul att höra när man precis åkt hur långt som helst för att få höra att man är FÖR stor...Det gick som det brukar på utställningen fast den här gången var det höjden och inte öronen det var fel på. Damn if you don´t och damn if you do, typ!
Det kanske inte är så dumt att göra ett byte förresten, Clara är ju ganska trevlig ;-) I värsta fall får jag väl bege mig till lejonkulan för där tycker dom i alla fall om mig.

image20

Äntligen...

fick jag komma ut i skogen med Chezzie. Och äntligen fick jag pussas med Gullan. Henne har jag inte träffat på flera veckor och matte sa att så glad har hon aldrig sett mig bli när någon annan än familjen kommer. Det är väl klart att man blir glad när Gullan kommer!
Så här mysigt har vi när vi går skogspromenad:


          

FoppaLoppa                  "Djungelpatrullen"          Chezzie                    Polarna med lillhusse

Idag sticker jag och Clara till Högbo på utställningen. Håll tummarna alla!

RSS 2.0