Ingen Fela men mängder med hästbajs...

Idag fick vi vänta länge på Tant G men det var det värt. Jag blev överlycklig när jag kom till bilen för det var bara Chezzie som tronade därbak. Åh, vad skönt att få rå om Chezzie alldeles för sig själv. Fast Fela var hemma och hade ont i magen så lite synd om henne är det allt.
Vi kläckte en bra idé därute i skogen: Chezzie flyttar till oss så kan kattskrället flytta till Hammarvägen!
Gott om hästbajs är det i alla fall på "våran" väg. Det är märkligt men är det något som kan få dom där lugna, sansade tanterna vi har i släptåg att förvandlas till rasande furier så är det när man försöker ta sig en smakbit av dom doftande högarna. Vet inte vad det är med hästbajs som utlöser den där ilskan. Jag tycker bara att det är gott!
Idag fyller förresten kattfröknarna 8 år, hurra för dem! (Åtminstone för den ena)

Katt med Fnatt...

Katten blev som ny efter den där penicillinkuren hon genomled för ett tag sedan. Nu springer hon omkring och drar kläder runt huset, jagar flugor, busar med sin syrra och är allmänt jobbig. Det värsta av allt är att hon kom på att hon ska lägga beslag på min bädd när hon för en gångs skull behöver vila, t o m min Nalle Puh-kudde har hon tagit över. Dessutom låter hon väldigt konstigt, det liksom pyser när jag också vill lägga mig så jag sträcker ut mig på golvet istället.
Så här ser det ut hemma numera:






Okej då....

FelaFjällan vill påpeka att även hon har varit liten och söt!



Som alla förstår är det Fela som har parkerat på sin storasyster. Lika framfusig som nu om än något mindre...


Tre år med familjen...

Idag är det tre år sedan storhusse, matte och lilla lillmatte hämtade mig på Noble Monument´s kennel i Älandsbro. Jag var då nästan sist kvar av min kull på sex valpar. Det var besvärligt att åka bil så långt men jag bestämde redan då att matte skulle bli min människa så jag sov i hennes knä nästan hela vägen.
När vi kom fram fick alla sitta stilla på golvet med händerna under rumpan för att jag själv skulle få gå fram och hälsa i min egen takt. Det slutade med att jag somnade över storhusses ansikte där på golvet.




Så här liten och söt var jag då!
Nu är jag stor och söt. Jag är Foppa!

Sommarlov...

Äntligen har matte jobbat klart! Jag ser en sommar med många skogspromenader, lite rolig träning och en hel del gosestunder. Matte pratar om långa härliga dagar med en god bok, vila och chill i trädgården.
Hur får vi ihop det?

Agilitydagar...

I två dagar nu har jag följt med på mattes jobb och tränar agility. Lika duktig som vanligt på balanshindren och nu har jag tränat hoppning med hjälp av Sofie. Så nu funkar det också. Hyfsat, tillägger matte. Tänk vad superduktig jag skulle vara om matte tog sig i kragen och började träna ordentligt!
"Den där Hanna" var en snäll typ men igår lånade hon en annan hund så jag fick vara med matte. Min matte...! Men idag har jag och Hanna hoppat och haft oss. Tyvärr stod regnet som spön i backen så vi fick ge oss efter någon timme. Det är kul med agility!

Intressant...

Det har varit mycket skriverier i lokalpressen om att björnar har synts på flera ställen omkring staden där vi bor. Även på de ställen där jag och lejoninnorna brukar ta våra skogspromenader! På några ställen har vi t o m sett illa tilltygade myrstackar som skulle kunna vara björnens verk. (Fast den ena hade Fjällans bror gått loss på!)

I alla fall skulle vi iväg till vårt kära Gräfs. Då utspelade sig följande dialog mellan Tant G och Herr M:

Tant G: Jag vet inte om jag vill åka till Gräfs!
Herr M: Varför inte det?
Tant G: Ja men det kanske finns björn där!
Herr M: Du har ju Foppa med dig!

Ja, herr M, ironi eller inte, tack för de snälla orden, vi kom ju iväg! Och det är klart, reser jag raggen och sträcker på mig lite så...

Agility på gång...



image178


På mattes jobb är det några som ska syssla med agility nästa vecka. Matte har lånat ut mig! Hur ska det sluta? Hoppas att Hanna är snäll! Fast matte ska ju också vara där.

Djurplågeri...

Ni skulle bara veta vad matte laddar upp för grejor när det är dags för "vård av hund"

Det ska vara karda och kam




en himla massa olika saxar ska det vara




Ullkammar och trimknivar i mängder, alla kittlar lika mycket




Klotången, förstås och den beryktade blodstoppen




Häcksaxen...




I trängda lägen blir jag besprutad med denna!




På det här trimbordet är det bara jag som saknas!

image177


Vart jag är? Förmodligen på övervåningen i lillhusses rum så långt bort jag kan komma...


Idag...


Idag hurrar vi för tant Gullan, det är hennes dag idag.



 

HIPP HIPP HURRA!!!


och puss på dig från mig

(Hoppas att du får en tårta som är lika god som den jag fick)

RSS 2.0