Att vara inne...

Detta är inte tänkt att bli någon betraktelse över hur det är att sitta på kökssoffan och titta längtansfullt ut genom köksfönstret utan det betyder helt enkelt att jag är en trendig, modern hund.
Jag har blivit blingad!!!
Detta i sin tur betyder att stora lillmatte har varit och köpt mig ett nytt halsband. Med guldkedja på! Matte hade sina dubier om varför en svart/silver hund ska ha guld men stora lillmatte lyckades argumentera sig fram till att det var högsta mode att blanda guld och silver. Åtminstone bland tvåbenta.
Så nu är jag inne och matte är ute...


Snö och päls....

Detta med att vara långhårig är inte alltid lätt! Den här blötsnön som har legat ett par dagar nu gör att jag ser ut som om jag stuckit ner tassarna i snölyktor och föranleder alltid en extra dusch när vi kommer hem. Det är enda sättet att få bort snöklumparna, säger matte,
Igår var jag och Chezzie uppe i Gräfsåsen och pulsade i djupsnön. Chezzie klarar sig bättre, hon är ju högre och har inte så mycket päls men jag hade lite svårt att ta mig fram.
Idag gick det bättre, det är lite kallare och då fastnar inte snön så bra.
Fast man kan ha det roligt i snön också. Så här kul hade jag det med Iza i Strömsund i vintras:


Humoristiska mattar...

Häromdagen bad matte stora lillmatte att ta en extra liten promenad med mig innan hon gick till skolan. Det gjorde stora lillmatte och när vi kom tillbaka hem skickades följande SMS till matte:
 "Mission complete. The target has pooped."
Detta tyckte mina mattar var jätteroligt! "The target" - hrmpf!

Att minnas svunnen tid...

En TRÅKIG helg. Matte kunde inte ens hålla sig hemma på sin lediga lördag utan hon var på hundutställning, Utan mig! Fröken Fela Kuti med familj var visst där och drog hem en massa rosetter. Fastän Chezzie fick inte vara med. Hon som är bäst av dem alla.
På grund av släktträff i lejonkulan så kunde vi inte träffas i helgen heller. Gullan skickade i alla fall bilder från senaste skogspromenaden så nu kan vi sitta här och minnas hur det kan vara...

image103

"Åh, Chezzie, vad du är bäst!"

image104

"Nåt gott i fickan kanske?"

image105

Matte försöker arrangera någon slags julbild

image106

JAG får vakta bilen!

Tittut...

image102

Se så söt jag är...

image100

Men se det snöar....

Så kom den då till slut  - vintern! Snö kom i sådana mängder att en sådan lten nätt vovve som jag inte hittade något bra ställe att uträtta mina behov på imorse.Det var för djupt!
Det är i alla fall slut på höstmörkret, allt är ljust och vitt och matte ser lite gladare ut.
Men lysmaskdressen består...

Svinnovember...

Usch och fy! Ömsom regn och ömsom blåst. Halt är det också mellan varven. Mörkt och tråkigt och matte på dåligt humör! Och den eviga lysmaskdressen...
Hundviksnisse har dragit till Thailand och jag fick inte följa med!

RSS 2.0