En Loppa är mer än tre Lejon...

Vi har faktiskt en liten sjö i närheten av där vi bor. Här kommer bilder från en promenad över isen tillsammans med matte, Gullan, Lisa, lillhusse och "Flocken".


             



image152

Att vara en rar hund...

Matte brukar titta på mig och så säger hon: Du är en sån rar hund!
Jag bara undrar är det OK för en cool schnauzerhanne att vara rar? Som tur är säger matte oftast det bara när vi är ensamma. Är det en komplimang jag får? Men när matte pussar på mig och säger att jag är hennes bästis så får jag väl tro att det är nåt stort att vara en rar bästis.

image146

Bilder från Gullan....

image144



image145

Matte har fått en idé...

Nu är det meningen att jag ska lära mig saker igen! Matte har hittat en bok med i och för sig ganska roliga saker som man kan lära SMARTA hundar. Till det köpte hon en liten plastmoj som låter lite när man trycker på den. När jag hör det ljudet är det meningen att jag ska förstå att belöningen kommer snart...
Man kan nog lära sig de här sakerna utan plastmoj också om det nu är någon som inte tror på den metoden.

   

Som katt och hund...

Det här begreppet får en ny innebörd när ni ser mig och mina sällskapsdamer. Här kommer en bild på den ena av kattfröknarna: Minerva, av någon obegriplig anledning kallad Puffen.

image141

Tandvård och kloklippning...

Matte har varit på Tasseborg och shoppat. Det blev ett pulver som ska strös på min mat. Tydligen har familjen synpunkter på min andedräkt och det är det som matte försöker göra något åt. Hoppas att hon ger upp tandborstningen nu då!
Hon har också köpt något som ska stoppa blödningen om man klipper klon för långt. Det var så dyrt så Gullan tyckte att nu måste matte ta i ordentligt när hon klipper så hon har någon nytta av det blodstillande medlet! Det var inte likt Gullan....

Vinter kan vara ganska härligt...



image140


Det blev en ny promenad idag. Till gamla hederliga Gräfs. Idag var vi inte ensamma i skogen minsann. Ett par hade slagit sig ner på stigen (!) och grillade korv. Någon som tror att dom bjöd?

                   

A Day Of Horror...

För några dagar sedan var jag ute på äventyr må ni tro! Dagen började som vanligt med att matte och jag gick morgonpromenaden och efter det åt vi frukost. Efter frukost brukar jag sova några timmar men den här dagen avbröts min skönhetssömn av att stora lillmatte ville ha med mig ut. Alltid "på" stod jag genast vid dörren och väntade på kopplet. Lite varnad borde jag ha blivit av att hon packade ner min "fäll", min vattenkopp och en av mina skorpor. Men det tänkte inte jag på...
Det började bra med en ganska lång promenad till stan. Bara att vara i stan var läskigt när man inte är van att vistas i den stora staden. Visserligen har vi haft social träning i Badhusparken men det är ändå läskigt. Tur att det var söndag och inte så mycket folk. Men det räckte inte med det, rätt vad det var kom det en buss och det visade sig att stora lillmatte hade tänkt att vi skulle åka med. Jag som aldrig har åkt buss! Lilla schnauzerhjärtat pickade betänkligt men med lite godismutor kom jag i alla fall på bussen.
När vi äntligen klev av hamnade vi på ett ganska trevligt ställe med mycket hästbajs. Nu fick inte jag strosa omkring som jag ville bland dessa härliga högar utan jag skulle hålla till på ett kontor. Hela byggnaden luktade ganska mysko så det var tur att jag hade min fäll med mig. Den luktar hemma!
Stora lillmatte hade övertalat sin kompis att hålla mig sällskap en stund medan hon hade annat för sig så jag behövde inte vara ensam hela tiden. Så hade jag min skorpa att fördriva tiden med också.
Till slut kom i alla fall stora lillmatte tillbaka och gissa om jag blev glad. Ny promenad in mot stan, vi hann även med att hälsa på en annan kompis till stora lillmatte så då var jag tvungen att gå i hemska trappor också.
När vi nästan var tillbaka i stan kom det en ny buss som stora lillmatte tvingade upp mig på som tog oss nästan ändå hem. Så nu har jag blivit uppäten och utspottad av en buss TVÅ gånger på en och samma dag!
Men som tant Gullan sa när jag första gången hade vågat mig på balanshindret på agilityn: Nu ser han ut som om han tror att han är en stor riesenhanne!

Man växer när man klarar av hemska saker!

Promenad....

Dom hade inte frusit fast! Idag kom dom. Tant, blå bil och lejonbrudar! Vi fick oss en mysig promenad i skogen och vädret var underbart. Solen öste över oss och gnistrade i all snö. Då är det skönt att vara hund!

Varför så kallt...

Jag tror att tanten, den blå bilen och lejonbrudarna har frusit fast nånstans! JAG HAR TRÅKIGT!!!

Sportlovsvecka...

Ja, tänk om matte kunde vara ledig varje dag året om! Den här veckan har tanten i den blå bilen kommit och hämtat oss nästan varje dag (det var faktiskt matte som fegade ur den dagen det blåste!) och vi har varit ute på diverse promenader lite här och där. Lillhusse var med en dag också, det var kul.
Nästa vecka återgår saker och ting till det normala: dvs matte drar iväg tidigt och sedan droppar de andra av eftersom, Jag sätter mitt hopp till gymnasiets sovmornar...

RSS 2.0