Gott nytt år...

Gott nytt år
till alla mina vänner!

image125


Bajspåsar...

I det moderna samhället behövs bajspåsar! Nåde den som inte raskt trevar efter den (oftast) svarta påsen så fort de fyrbenta vännerna visar minsta tecken till att uträtta sina behov på trottoarer eller gräsmattor! Gamla timida damer förvandlas till furier om inte matte skyndsamt plockar upp efter mig! För rättvisans skull så har det faktiskt hänt att matte fått beröm också när hon kommer bärandes på en 2-3 påsar på väg till den gröna hundlatrintunnan. Av någon anledning är det bara där som hundbajspåsarna får slängas för man får inte blanda dem med annat skräp. Då kan man ju tycka att det skulle sättas upp fler hundlatrintunnor eller åtminstone skulle de som nu finns kunna tömmas oftare.
För den som tror att man kan gömma hundbajset i högt gräs runt t ex en lyktstolpe kan jag bara säga: Gör inte det! PARKFÖRVALTNINGEN FÖRLÅTER DIG ALDRIG! (Inte Hundviksnisse heller)

För att göra det roligare för skötsamma hundägare och även för icke skötsamma som kanske blir skötsamma finns nu dessa trendiga påsar i handeln. Naturligtvis var matte tvungen att köpa en rulle!

image124


Jultallrik...

Smaskigt värre var det när jag skulle utfordras på julaftons kväll. Jag har förstått att andra hundar av samma ädla ras som jag har turen att ha förstående familjer som mer eller mindre medvetet "tappar" godsaker. Som en skänk från ovan! Sådan tur har inte jag...

Så här frestande såg min julmat ut:

image122

Lägg märke till den lilla skinkliknande saken som tronar längst upp. Matte goes funny...haha.

HA!



Min allra första jul med familjen var jag så här nära att norpa skinkan:

image121

Numera finns det ingen skinka på julbordet hos min familj. För övrigt har även chokladen en plats högt upp!

Julklapparna...

Lite snäll har jag visst varit för det blev några julklappar:

image120

Godis och ben är väl helt OK men trimmern....
Den ska matte använda för att hålla mig ren i rumpan så numera heter det "häcksax". Jättekul!

Julhälsning...

image119

Bläk och kräk....

Choklad är gott. Så gott att jag satte i mig en hel strut med Årechoklad som min lilla lillmatte skulle ge bort i julklapp. Dock inte till mig!
Matte blev hysterisk när hon hörde det och kommenderade raskt stora lillmatte att ringa djursjukhuset . Där ville de "titta" på mig. Stora lillmatte knatade iväg med mig och matte satte sig på bussen för att ansluta på djursjukhuset. (Någon måste ju betala.) Efter grundlig undersökning fick jag en spruta som gjorde att jag kräktes och dessutom kom det andra vägen. Riktigt skämmigt.
Så när matte väl dök upp så var jag ynklig och skamsen men orkade i alla fall ge henne en liten vift med svansen. Så ynklig var jag att matte ringde efter Gullan så jag skulle slippa gå hela vägen hem. Och Gullan kom förstås! PussGullan! Som inte fick någon puss eftersom jag inte kände mig så fräsch. Ni vet, spyor i skägget...Men snart Gullan!
Väl hemma trodde jag att jag skulle få middag som brukligt är vid den tiden på dagen. Men icke! Istället kom matte med en spruta med något svart, äckligt som hon klämde in i mungipan samtidigt som hon höll igen munnen så jag bara var tvungen att svälja eländet.
Bara för det så fick hon gå ut mitt i natten så jag kunde göra mig av med det svarta, äckliga!
Inte fick jag någon frukost imorse heller. Det var då jag på allvar började tvivla på mattes godhet.
Ja, som tur är verkar det hela ha gått bra, det kunde lika gärna ha gått väldigt illa.
Och som sagt, choklad är gott! Åtminstone första gången det passerar munnen....;-)

Hund som julskinka...

Matte förfasar sig! Hon har läst en blogg där bloggaren kommit på den absurda idéen att använda familjens hund som julskinka! Hu, hemska tanke! Bloggaren försvarar sig tydligen med att det bara är på skämt och att den som inte förstår det inte förtjänar att få fira jul.
Min matte är mycket klokare än så. Hon förstår att man inte skämtar om dylika allvarliga ting. Ge henne något fint i julklapp!

Hunds betydelse....

Hund är ett ord som ofta förekommer i människospråket. Ta t ex  hundväder (varför säger man så, ingen hund vill väl ut i ett sådant busväder som benämns hundväder), Röda Hund (en sjukdom som av någon anledning förknippas med hund. Röd är ju inte så svårt att förstå eftersom utslagen är röda men resten...? Finns visst någon Gul hund också fast inte sjukdom) och det här med att bära hundhuvudet (det är ju något som vi vovvar alltid får göra :-)) mm mm. Sammantaget tyder detta på att hunden har varit viktig för människan genom århundraden och glöm inte: hunden är ju människans bästa vän.

image118

Flickan i huset bredvid...

Äntligen, äntligen har jag fått hälsa ordentligt på flickan i huset bredvid, Pinglan. Hon är av samma ståtliga ras som jag om än något mindre. Egentligen bara hälften så stor kändes det som. I alla fall blev hon jätteglad när hon fick se mig och svansen viftade i hundra knyck. När hennes husse dessutom släppte lös henne blev hon ÄNNU gladare och vi busade på en stund.. Hon var VÄLDIGT trevlig!
Ha nu en trevlig advent alla bloggläsare. Det ska vi ha, här bakas det pepparkakor för fullt..

RSS 2.0